APEL FORMARE FORMATORI. In cadrul proiectului Leonardo da Vinci-Transfer de Inovatie "International Grades-Open Technologies" FCASEC selecteaza 10 candidati pentru a deveni formatori INGOT.

Selectia va avea loc in data de 1 Octombrie ,ora 10.00 A.M. la sediul FCASEC. In vederea participarii la selectie, candidatii sunt rugati sa depuna un dosar personal la secretariatul FCASEC, dosar care va cuprinde:

 1. I.CV,
 2. II.scrisoare de motivatie,
 3. III.adeverinta curs IT.

Perioada de mobilitate a proiectului Leonardo da Vinci LLP-LdV/PLM/2009/RO/136 va avea loc in perioada 22 Noiembrie - 5 Decembrie 2010 in Marea Britanie. Cei 12 participanti selectati, vor desfasura plasamentul de formare in cadrul a doua scoli publice din Worthing, Marea Britanie (Davison C of E Highschoo si Lyndhurst First School).

In perioada 1 Octombrie-18 Noiembrie 2010, vor avea loc la sediul FCASEC din Rm. Valcea, cele 3 module de pregatire a participantilor, in cadrul proiectului de mobilitate Leonardo da Vinci LLP-LdV/PLM/2009/RO/136.

In data de 1 Octombrie 2010, ora 14.00 la sediul Bibliotecii Judetene" Antim Ivireanul" Rm. Valcea, va avea loc o dezbatere publica moderata de voluntarii europeni ai FCASEC. Dezbaterea va fi axata pe tematica voluntariatului in randul comunitatii locale.

In perioada 23-25 Septembrie 2010, are loc la Bruges (Belgia) intalnirea de proiect din cadrul proiectului de parteneriat Leonardo da Vinci "TrainFrame".

Intre 18-21 Octombrie 2010, are loc la Amsterdam, intalnirea de proiect din cadrul proiectului Leonardo Da Vinci-Transfer de Inovatie  "International Grades-Open Technologies"

Intre 17-24 Octombrie 2010, se desfasora la Aalborg in Danemarca, utlima etapa a proiectului "Education for Youth Leaders".

Between 4- 6 June will take place the advance planning meeting for GREEN DAYS project.To this event we expect to participate 5 selected volunteers from France,Spain,Germany,Turkey and Uruguay accompaniated by 5 youth leaders from partner organisation.  See agenda

Cu ocazia saptamanii europene a voluntariatului Asociatia FCASEC realizeaza urmatoarele activitati:

-    expozitie de fotografii realizate de voluntarii proiectului "YOUTH IN SUPPORT OF THE

A fost finalizata selectia participantilor la proiectul de mobilitate Leonardo da Vinci LLP-LdV/PLM/2009/139.

            Rezultate:

1.   Boureci Adrian-Admis

2.   Capezeanu Luisa-Admis

3.   Cercel Mirela-Admis

4.   Dumbravescu Dumitru-Admis

5.   Ene Gabriela-Admis

6.   Manda Mihai-Admis

7.   Predescu Ion-Admis

8.   Popescu Madalina-Admis

9.   Rebenciuc Elena-Admis

10. Soare Catalin-Admis

11. Vaduva Catalin-Admis

12. Voicu Alina-Admis

1.  Fuscel Cristian-Rezerva

2.  Blidaru Mircea-Rezerva

3.  Firtat Madalina-Rezerva

4.  Stinga Lidia-Rezerva

5.  Dafincescu Irinel-Rezerva

6.  Andrei Ecaterina-Rezerva

In perioada 22 Februarie - 15 Martie 2010, are loc inscrierea participantilor la proiectul de mobilitate LLP-LdV/PLM/2009/RO/139.

      Dosarul de inscriere va fi depus la sediul FCASEC din Rm.Valcea si va cuprinde:

 • CV in format european.
 • copie dupa cartea de identitate.
 • scrisoare de motivatie.
 • adeverinta de cadru didactic cu specificatia specializarii.
 • adeverinta cursuri formare AEL, IT, INTELTEACH sau INGOT.

In data de 22 Martie 2010, va fi organizat concursul de selectie a participantilor la acest proiect.

Intercultural Dialogue in Education: Training teachers for European mobilities" In parteneriat cu Universitatea"Constantin Brancoveanu"Rm.Valcea,in data de 27 Februarie 2010,la Aula Mare a universitatii,va avea loc conferinta anuala a FCASEC.

PREGATIRE PARTICIPANTI LdV

Incepand cu data de 14 Februarie 2010, debuteaza la Grup Scolar "Bratianu"Dragasani, pregatirea participantilor la proiectul de mobilitate LdV Dobandirea de abilitati antreprenoriale in vederea initierii de afaceri competitive in zone  rurale"LLP-LdV/IVT/2009/RO/136.

In data de 12 Decembrie 2009, a avut loc la Grup Scolar Agricol "I.C.Bratianu" Dragasani, selectia participantilor la proiectul de mobilitate Leonardo da Vinci" Dobandirea de abilitati antreprenoriale in vederea initierii de afaceri competitive in zone rurale"LLP-LdV/IVT/2009/RO/136 More...

In 29 Octombrie 2009, la Sala de Festivitati a Grupului Scolar Agricol "I.C.Bratianu" Dragasani, va avea loc conferinta de lansare a proiectului Leonardo da Vinci "Dobandirea de abilitati antreprenoriale pentru initierea de afaceri competitive in zone rurale." nr.LLP-LdV/IVT/2009/RO/136.

In perioada 2-5 Decembrie 2009, la sediul FCASEC din Rm.Valcea, va avea loc cursul de formare "Modalitati de promovare a educatiei ecologice in scoli".

Acest curs este finantat din fonduri proprii de catre FCASEC. Scopul acestui curs este formarea celor 14 voluntari ai FCASEC in vederea initierii unor campanii de informare la nivelul scolilor valcene.

Campaniile de informare se vor centra pe promovarea educatiei ecologice, promovarea protejarii mediului, promovarea programelor Tineret in Actiune.

Cursul de formare este sustinut de un formator TIA (Adina Enache), un formator FCASEC (Soare Catalin) ajutati de doi facilitatori FCASEC (Zgripcea Carmen Luciana si Stinga Lidia).

In data de 30 Octombrie 2009,la Sala de Sedinta din cadrul Bibliotecii Judetene "Antim Ivireanul"Rm.Valcea va avea loc seminarul"Promovarea conceptului de voluntariat la nivelul comunitatii locale",seminar organizat in cadrul proiectului"Youth in support of the community"RO-21-3-2009-R1,proiect finantat de Comisia European prin Programul Tineret in Actiune.

In urma celei de a doua selectie realizata in cadrul proiectului de mobilitate Leonardo da Vinci"Formarea trainerilor pentru promovarea de open source si free software in scoli si intreprinderi mici si mijlocii"LLP-LdV/VETPRO/2008/RO/067,selectie organizata in data de 10 Octombrie 2009,rezultatele sunt urmatoarele:

 1. 1.IONITA ISABELLA ELENA-Admis.
 2. 2.DUMBRAVESCU DUMITRU-Rezerva.
 3. 3.RADUT CARMEN-Rezerva.

In data de 10 Octombrie 2009 va avea loc la sediul FCASEC din Ramnicu Valcea, Bd.Tineretului 1, o noua selectie pentru formatori in vederea participarii la mobilitatea din cadrul proiectului Leonardo da Vinci "Formarea trainerilor pentru promovarea de open source si free software in scoli si intreprinderi mici si mijlocii" LLP-LdV/VETPRO/RO/067.

Selectia se adreseaza formatorilor care activeaza in cadrul FCASEC si este lansata pentru ocuparea unui loc de participant la mobilitatea din cadrul proiectului.

Inscrierile candidatilor au loc pana la data de 30 Septembrie 2009,dosarul de inscriere va avea acelasi format ca la selectia din 30 Mai 2009.

A  fost finalizata selectia participantilor la proiectul de mobilitate Vetpro "Formarea trainerilor pentru promovarea de open source si free software in intreprinderi mici si mijlocii"LLP-LdV/VETPRO/2008/RO/067.  More…

Between 29 July-2 August will take place in Katerini, Greece the last project meeting of Edulinux/Minerva project.

In data de 13 Iunie 2009, Asociatia FCASEC organizeaza un workshop de dedicat promovarii open source si free software, in cadrul proiectului Minerva.

Pentru acest workshop asteptam un numar de 30 de profesori cu cunostinte medii de IT si limba engleza cu incepere de la ora 9.30 la Colegiul Economic Rm.Valcea. Informatii suplimentare: AICI

In data de 30 Mai 2009 are loc selectia formatorilor pentru a participa la proiectul de mobilitate Leonardo da Vinci/Vetpro cu numar de referinta LLP/LdV/VETPRO/2008/RO/067.

Selectia formatorilor va avea loc la ora 10.00 A.M. la sediul FCASEC din cadrul cladirii Casa Stiintei-Ostroveni-Rm.Valcea.

Pentru a participa la selectia formatorilor tebuie depus la sediul FCASEC un dosar personal care va cuprinde:

 • CV in format European(europass).
 • Scrisoare de motivatie.
 • Copie dupa certificatul de formator.
 • Copie dupa cartea de identitate sau pasaport.

Termen de depunere a dosarelor: 25 Mai 2009

Selectia fomatorilor va consta in urmatoarele probe:

 • interviu in limba engleza.
 • Test de aptitudini IT
 • Test de cultura generala.

Locuri aprobate:12

Perioada mobilitate:02-15 Noiembrie 2009.

Locul mobilitatii: Tamworth/Birmingham-Marea Britanie.

Between 9-12 October 2008 FCASEC will host the six partner meeting of the Educolinux Minerva project. The activities will took place at hotel Minerva in Bucharest.

From 16 October to 19,the 4th meeting under Comenius 2.1 project MILES will took place in Ankara, Turkey. During thsi meetin will be definitive the agenda, content and curriculum for Comenius 2.2 course which will be held in Berlinin autumn of 2009.

From 2 November to 9, EUROPEAN YOUTH WEEK 2008 will be part of the agenda of FCASEC. Few events and activities will be  organised by FCASEC in Valcea departament in order to promote Youth in Action programme.

Between 15-22 October 2008, 5 young peoples +1 leader will participate for youth activities in Erzurum (Turkey).

A new bilateral youth project will be implemented by FCASEC toghter with LLERE Asociasion from Toledo-Spain. The project will start on 1 January 2009.