“Time to Act” este numele proiectului european in care organizatia Forumul Cetatenesc pentru Actiune Sociala si Educatie Civica a fost implicata in calitate de partener. In cadrul acestui proiect, 5 tineri din judetul Valcea, insotiti de un leader din partea organziatiei, au luat parte la o mobilitate de tineret in perioada 24 August – 4 Septembrie 2015, in localitatea Oeiras, Portugalia.

 

Proiectul a fost coordonat de organziatia portugheza ProAtlantico Associacao  Juvenil, in parteneriat cu organizatii de tineret din Romania, Spania, Bulgaria, Slovenia, Estonia, Italia si Franta, implicand un numar de 50 de tineri si leaderi de tineret si a fost finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+.

In cadrul mobilitatii de proiect, tinerii au participat la ateliere de lucru care au avut ca tematica implicarea tinerilor in comunitate, ateliere precum “De ce sa actionez?”, “Cum sa actionez?”, dar si activitati de voluntariat de ecologizare a plajei din Oeiras, colectare de alimente pentru persoanele cu oportunitati reduse sau activitati de voluntariat in cadrul unui adapost pentru animale si s-au incheiat cu un exercitiu practic de teatru forum, realizat de participanti in piata publica din Sintra si care s-a dorit a fi un exemplu de implicare.

 “Speram ca tinerii participanti la proiect, sa fi inteles cat de important este sa fie implicati si ca este de datoria noastra, a tuturor sa actionam si sa fim implicati. Am convingerea ca pe viitor, participantii vor organza ei insisi diverse activitati de voluntariat in care vor implica si alti tineri din comunitate”- Georgeta Mureanu, leader grup participanti FCASEC.